-
Het grootsteassortiment aroma's
-
Voor 17.00 uur besteldde volgende dag in huis
-
Verzending gratisvanaf € 50,00
-
Eenvoudig online betalenmet iDEAL
Patisse Madeleine Bakvorm 12 vaks
De Patisse Madeleine Pan is de perfecte bakvorm voor het bereiden van verrukkelijke madeleine cakes. Deze kleine, schelpvormige cakes hebben hun oorsprong in Frankrijk en zijn wereldwijd geliefd. Een madeleine is een klein, schelpvormig cakeje dat oorspronkelijk uit Commercy in Lotharingen komt. Het beslag bestaat uit meel, poedersuiker, boter, eieren, natriumbicarbonaat, citroenschil en rum, en wordt met een spuitzak in een sint-jakobsschelpvormig bakblik gespoten. Madeleines zijn zowel in als buiten Frankrijk erg populair en worden ook op industriële schaal geproduceerd. Volgens de overlevering was "Madeleine" een boerin in de 18e eeuw die deze cakejes bakte voor een onverwacht bezoek van hertog Stanislaus Leszczyński, met de ingrediënten die ze toevallig in huis had.
Kenmerken:
- Met deze bakvorm kun je 12 koekjes tegelijk bakken.
- Afmeting: 40 cm.
- Gemaakt van hoogwaardig materiaal voor gelijkmatige warmteverdeling.
- Max. oventemperatuur 230°C.
- Non-stick coating voor eenvoudig losmaken en schoonmaken.
Tips:
- Vet de vorm lichtjes in voor het bakken om ervoor te zorgen dat de madeleines gemakkelijk loskomen.
- Vul de vorm niet tot de rand om overlopen te voorkomen; vul ongeveer 2/3 van elke vormpje.
- Laat de bakvorm na het bakken even afkoelen voordat je de madeleines eruit haalt om breken te voorkomen.
- Experimenteer met verschillende smaken en garneringen zoals citroenschil, chocolade of noten voor een unieke twist.
Met de Patisse Madeleine Bakvorm 12 vaks behaal je een prachtig resultaat, keer op keer. Perfect voor elke bakliefhebber die indruk wil maken met deze klassieke Franse traktatie!
Merk | Patisse |
Artikelnummer | P02848 |
Materiaal | Staal voorzien van een non-stick coating |
Lengte | 40 cm |
Breedte | 21,5 cm |
Hoogte | 2,8 cm |
Vorm | Madeleine |
EU Marktverantwoordelijke |