03 May 2022
Aardbeiencake
Wat heb je nodig?
- 240 gram suiker
- 240 gram boter
- 280 zelfrijzend bakmeel
- Een paar druppels Capella Simply Vanilla aroma
- Snufje zout
- 4 eieren (L)
- Mixer
- Cakevorm
- Bakpapier
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- Een paar druppels Le Coq Qui Charlotte Aux Fraises aroma
- 200 gram aardbeien (in plakjes gesneden)
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de cakevorm goed in. Leg eventueel bakpapier op de bodem.
- Mix de suiker, de Capella Simply Vanilla aroma en de boter door elkaar.
- Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe.
- Voeg een snufje zout toe aan het bakmeel en meng alles goed door elkaar.
- Doe het cakebeslag in de cakevorm en bak de cake in 60 minuten gaar.
- Om te controleren of de cake gaar is, kun je met een prikker checken; als de prikker schoon blijft, dan is de cake gaar.
- Tip: zorg dat alle ingrediënten op dezelfde (kamer)temperatuur zijn. Dat voorkomt schiften.
- Snijd de (basis)cake vervolgens horizontaal doormidden.
- Klop de slagroom en voeg de mascarpone toe aan de slagroom.
- Voeg een paar druppels Le Coq Qui Charlotte Aux Fraises aroma toe.
- Beleg de onderste helft van de (basis)cake met de helft van de aardbeien.
- Smeer de helft van het aardbeienroommengsel op de aardbeien.
- Leg de bovenste helft van de (basis)cake hier vervolgens boven op.
- Smeer de andere helft van het aardbeienroommengsel hier boven op.
- Garneer de aardbeiencake met de andere helft van de aardbeien.
- Je aardbeiencake is klaar. Genieten maar!